Đurđević: Griješe oni koji borbu za Republiku Srpsku svode na ličnu priču

6
Foto: SNSD Bijeljina/Facebook

Član Glavnog odbora SNSD-a Aleksandar Đurđević istakao je da mnogo griješe oni, pogotovo iz Republike Srpske, koji borbu za očuvanje Srpske i okupljanja građana na tom fonu, svode na ličnu i političku priču.

– Oni izgleda nisu svjesni koliko toga srpski narod može izgubiti ako popusti u ovom trenutku – izjavio je Đurđević povodom izjava narodnog poslanika Liste „Za pravdu i red“ Nebojše Vukanovića i predsjednika „Narodnog fronta“ Jelene Trivić.

Đurđević je naveo da je i sam bio na skupu na međuentitetskoj liniji kod Lopara, gdje se više hiljada ljudi okupilo da pošalje jasnu poruku da Srbi ne žele da žive u zemlji u kojoj će biti građani drugog reda i gdje će izabrane predstavnike Srba progoniti zato što sprovode volju srpskog naroda.

– Volja srpskog naroda je da ne damo šume, vode, poljoprivredna zamljišta, imovinu Republike Srpske. Naši očevi su ginuli da bi napravili okvir za život po našoj mjeri. Ostaćemo na tom putu glasni. Došlo je do crvene linije, koja se ne smije preći. Dalje ne može – granica postoji – naglasio je Đurđević, koji je i predsjednik Skupštine grada Bijeljina.

On je ukazao i na tendencije koje se tiču međunarodne politike i politike Sarajeva, a to je da uzimaju koliko mogu.

– Ako ne pružimo jasan otpor, oni će ići do kraja, napraviti unitarnu BiH, nećemo više imati Republiku Srpsku, niti moći da sami uređujemo svoj životni prostor – upozorio je Đurđević.