Dodik: „Argumenti“ postali nezaobilazno štivo

12
Foto: SRNA/Borislav Zdrinja

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je u Banjaluci da promocija 50. jubilarnog broja i obilježavanje 18 godina postojanja naučnog časopisa za društvena i politička pitanja „Argumenti“ pokazuje da je on postao nezaobilazno štivo i izvor argumentacije u radu funkcionera Srpske.

Dodik je čestitao redakciji ovog časopisa, koji je sve bolji i bolji, vrijedan jubilej, navodeći da njegovo izlaženje nikad nije kasnilo.

– Imam sve brojeve ovog časopisa i zanimaju me dostignuća u savremenim tokovima, promišljanja u politici, društvenoj zbilji, socijalnim i drugim pitanjima, međunarodnim i geostrateškim. Sve to se može naći u ovom časopisu u kome su posebno snažne opservacije koje se odnose na istorijske aspekte određenih tema, ideja, konstituisanja naroda i mnogo čega – rekao je Dodik novinarima.

On je rekao da mu mnogo toga iz časopisa, čiji je izdavač SNSD, služi kao izvor neke agumentacije koju koristi često u svojim političkim nastupima.

– „Argumenti“ predstavljaju danas nezaobilazno štivo na tom planu, pogotovo za naučnike, politikologe i slične – rekao je Dodik.

On je dodao da je važno što se ovaj časopis pojavljuje i na ruskom govornom području, te da postoje namjere da on bude i na kineskom i drugim važnim jezicima.

– To je dobra koncepcija. Dakle, SNSD stoji iza napora da se održi kontinuitet izlaženja časopisa i da uvijek imamo aktuelne i važne teme u njemu – rekao je Dodik.