Dodik: BiH nije ono što pričaju bošnjački zvaničnici, oni su jedna trećina BiH

12
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da BiH nije ono što priča bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović i drugi bošnjački zvaničnici, jer su oni jedna trećina.

– Oni ne mogu na to da naviknu jer su jedna trećina koja uspješno mobiliše strance protiv Srbije, Republike Srpske i srpskog naroda. Jedina disciplina u kojoj oni učestvuju je sportska – što prije se domaći nekog stranog ambasadora da kleveću Srbiju, Aleksandra Vučića, mene i srpski narod u cijelini – istakao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sastanka zvaničnika i Savjeta za saradnju Republike Srpske i Srbije.

Predsjednik Srpske je rekao da bošnjački predstavnici manje-više to jedino i jednako rade, a najbolji eksponent u tome sada je Denis Bećirović.

– Sarajevski političari se lažno predstavljaju. Oni ne predstavljaju cijelu BiH, već njenu trećinu. BiH je sastavljena od dva entiteta i tri naroda i tamo odlučuju predstavnici tri naroda. Ako nema sva tri naroda unutra, onda nema BiH – naglasio je Dodik.

On je upitao kako da se gradi BiH, ako oni neće ništa, neće ni „Otvoreni Balkan“.

– Šta žele? Otvorenu Maleziju? Kuda idemo, kako da se razvijamo. Oni su izračunali da bi u zajednici „Otvoreni Balkan“ bilo više Srba nego Bošnjaka, što apsolutno nije tačno, već je suština u tome – ne daj Srbiji da bude jaka – pojasnio je Dodik.

On je poručio da će, bez obzira na sve pritiske i sva klevetanja, Srpska i Srbija ostati zajedno u tome da odbrane dejtonsku poziciju, a bošnjački predstavnici neka i dalje trče i sećijaju po svojim paraobavještajnim džematima.