Dodik: „Borac“ da bude uspješan u Evropi

11
Foto: @MiloradDodik/Twitter

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je cilj vlasti u Republici Srpskoj da se od Fudbalskog kluba „Borac“ napravi prestižni i najvažniji klub u Srpskoj, koji može da se uspješno takmiči na nivou Evrope i regiona.

Dodik, koji je sa predsjednikom Fudbalskog saveza BiH Vicom Zeljkovićem posjetio danas Gradski stadion u Banjaluci gdje je u toku rekonstrukcija glavnog terena, rekao je novinarima da „Borac“ ima veliku tradiciju i da je omiljeni klub ovog grada i kraja.

Foto: SRNA

On kaže da su sanirani višemilionski dugovi „Borca“, te stvoreni stabilni uslovi za finansiranje ekipe, rad i formiranje tima.

– U skladu s tim se sanira ovaj teren. Ulaže se 1,1 miliona evra od čega je Vlada dala 250.000 evra. Dakle, teren će biti završen za petnaestak dana – rekao je Dodik.

Foto: SRNA

On je naveo da je nabavljen i novi semafor koji se danas montira, a u planu je i izgradnja savremene atletske staze koja će biti spremna za atletska takmičenja na najvišem nivou.

– Očekujemo da „Borac“ do predstojeće proslave 100 godina od osnivanja bude najjači i u vrhu, da ima dobru ekipu. Učinićemo sve da obezbijedimo da u toj godini jubileja „Borac“ dobije najbolji mogući sastav i uslove za rad. Ništa ne može preko noći, a za 100 godišnjicu napravićemo niz manifestacija. „Borac“ zaslužuje svaku vrstu pažnje jer svi znamo koliko ovdašnji ljudi vole fudbal – rekao je Dodik.

Foto: SRNA

On je dodao da se nije odustalo od gradnje Nacionalnog stadiona uz sinergiju Grada Banjaluka i republičkih vlasti.

– A stadion „Borca“ će uvijek ostati dobar gradski stadion u Banjaluci – poručio je Dodik i najavio snažniju podršku ostalim poznatim banjalučkim sportskim klubovima.

Foto: SRNA

Na stadionu „Borca“ u toku je rekonstrukcija travnjaka, nakon čega će uslovi za igranje fudbalskih utakmica biti na najvišem nivou.

Dodika i Zeljkovića dočekali su predstavnici Fudbalskog kluba (FK) „Borac“, kao i fudbaleri omladinskih selekcija.

Rekonstrukcija glavnog terena Gradskog stadiona počela je u junu.

Utakmice Premijer lige BiH na Gradskom stadionu igra FK „Borac“.