Dodik, Cvijanovićeva i Radojičić sa šampionima iz Srbije

29
Foto: Igor Radojičić/Facebook

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić su na novoizgrađenom sportsko-rekreativnom kompleksu u banjalučkom naselju Sime Matavulja razgovarali sa reprezentativcima Srbije u basketu „tri na tri“, koji su svjetski šampioni, te su im poželjeli uspjeh na narednim takmičenjima.

Dodik je od reprezentativaca dobio dres Srbije, a na basket terenu je i sam pokazao svoje košarkaško umijeće, s obzirom na to da se dugo bavio tim sportom.

– Navijamo za vas – rekao je Dodik.

On je rekao novinarima da voli sport, posebno košarku.

– Uvijek mi je drago kada dođu vrhunski igrači. Ova ekipa Srbije je prvak svijeta. Zna se da je ova vrsta basketa olimpijski sport, a ovi posvećeni momci se pripremaju za olimpijadu. U okviru priprema došli su u Banjaluku da promovišu basket. To je nešto što bi trebalo uvesti kao redovno takmičenje u različitim ligama – naveo je Dodik.

Foto: Igor Radojičić/Facebook

On je izrazio zadovoljstvo što su na terenu bili i mladi košarkaši i košarkašice „Borca“ i „Mladog Krajišnika“.

– Pokušavamo da se ‘Borac’ osposobi i bude dobra ekipa. U fudbalu smo ga stabilizovali i on je sada referentan klub na ovim prostorima. Kada je riječ o košarkašima ‘Borca’ plaćeno je mjesto za učešće u ABA ligi dva i naredne godine biće to još bolja ekipa. ‘Mladi Krajišnik’ kao klub sa bogatom istorijom zaslužuje da bude konsolidovan i želimo sportu u Banjaluci vratiti sjaj. Zato se okupljamo oko svih sportskih klubova – istakao je Dodik.

Foto: SRNA

Cvijanović: Srpska će ih uvijek podržavati

Predsjednik Srpske Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo što je juče primila šampione u basketu iz Srbije, dodajući da će ih Srpska uvijek podržavati.

– Zadovoljstvo je što su ovih dana u Banjaluci, što su obišli i Fakultet za sport, razgovarali sa gradonačelnikom, a danas je ovdje i utakmica. Ovo je u suštini promocija sporta, dobre saradnje i zajedništva Srpske i Srbije – rekla je Cvijanovićeva.

On je izrazila zadovoljstvo i zbog toga što košarkaški reprezentativci Srbije žele da podijele svoj uspjeh sa ljudima u Srpskoj.

Foto: SRNA

Radojičić: Sjajna prilika za promociju banjalučke košarke

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je gostovanje reprezentativaca Srbije sjajna prilika za promociju banjalučke košarke, koja u proteklim godinama ima popularnost i bilježi napredak, o čemu svjedoče uspjesi košarkaša i košarkašica.

On je istakao da će grad finansijski i na druge načine pomoći košarku u Banjaluci, pogotovo kada je riječ o međunarodnim takmičenjima.

Foto: Igor Radojičić/Twitter

Reprezentativci Srbije: Osjećamo se kao kod kuće

Reprezentativci Srbije u basketu su rekli da su lijepo prihvaćeni u Banjaluci, te da se osjećaju kao kod kuće.

Novi sportsko-rekreativni kompleks u naselju Sime Matavulja ima brojne sadržaje, terene za basket, fudbal, odbojku i boćanje, stazu za trčanje, pješačke staze, sadržaje za kućne ljubimce, a tu je i teretana na otvorenom.

Namjera gradskih vlasti jeste da u svakom gradskom naselju bude izgrađeno što više prostora za rekreativne aktivnosti.

Foto: Igor Radojičić/Facebook

Reprezentacija Srbije u basketu „tri na tri“ je četvorostruki svjetski i dvostruki evropski šampion.

Kao jedna od tri najbolje ekipe na FIBA rang-listi direktno se kvalifikovala na Olimpijske igre u Tokiju, koje bi trebalo da budu održane naredne godine.