Dodik: HE „Buk Bijela“ – jedna od najvećih regionalnih investicija

25
Foto: @Vlada_Srpske/Twitter

Srpski član Predjedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas da je Hidroelektrana „Buk Bijela“, koju zajedno grade Republika Srpska i Srbija, jedna od najvećih regionalnih investicija u oblasti energetike, da je to projekat razvojnog karaktera, od javnog interesa i da niko neće zaustaviti njenu gradnju.

Dodik je, nakon što je sa predsjednikom i premijerom Republike Srpske Željkom Cvijanović i Radovanom Viškovićem posjetio mjesto izvođenja pripremnih radova za izgradnju Hidroelektrane „Buk Bijela“ na Drini kod Foče, rekao novinarima da bi se ova hidroelektrana, da je sada puštena u promet, po današnjim cijenama struje, isplatila za tri godine.

– Ovdje se već završavaju pripremni radovi, a to su savremeni objekti koji će, kada radnici za četiri godine završe ovu investiciju, pripasti lokalnoj zajednici na upravljanje. Biće 400 kreveta za smještaj radnika, zatim novi restoran za više od 500 ljudi u jednoj smjeni, tako da sam prezadovoljan ovim što vidim – naveo je Dodik.

On je poručio svima u Sarajevu koji su namjeravali da zaustave ovaj projekat da neće u tome uspjeti.

– Možete raditi šta hoćete, nećete nas zaustaviti, zato što je ovo razvojnog karaktera, ovo je od javnog interesa, od značaja za sve ljude koji ovdje žive. Kada bi sada pustili „Buk Bijelu“, ona bi pokrivala i snabdijevala 100.000 domaćinstava, što govori koja je to snaga – naglasio je Dodik.