Dodik sa Zurofom: Holokaust nikada ne smije biti zaboravljen, kao ni genocid nad Srbima u 20. vijeku

5
Foto: @MiloradDodik/Twitter

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik naglasio je da je Holokaust i stradanje Jevreja u Drugom svjetskom ratu jedan od najmračnijih ljudskih i civilizacijskih događaja koji nikada ne smije biti zaboravljen, kao ni genocid počinjen nad srpskim narodom tokom 20. vijeka.

Dodik je danas u Banjaluci razgovarao direktorom Centra „Simon Vizental“ iz Jerusalima sa Efraimom Zurofom, te istakao da je njegovanje kulture sjećanja na stradanja bitno za čuvanje nacionalnog identiteta i da je od velike važnosti što je Zurof održao predavanje u Banjaluci.

Predsjednik Srpske naglasio je da je Zurof iskreni prijatelj srpskog naroda i zahvalio mu na predanom radu i velikom doprinosu sagledavanja istorijskih činjenica, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da je tokom sastanka predsjednik Dodik upoznao Zurofa o tome da će Republika Srpska i Srbija graditi dva memorijalna centra posvećena jasenovačkim žrtvama u Donjoj Gradini i Beogradu.

Današnjem sastanku prisustvovao je i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željko Budimir.