Dodik i Višković posjetili firmu „Ekonomik“ iz Srebrenice

25
Foto: @Vlada_Srpske/Twitter

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i premijer Republike Srpske Radovan Višković posjetili su danas u Srebrenici firmu „Ekonomik“ koja se bavi proizvodnjom stambenih i građevinskih kontejnera, a čak 90 odsto proizvodnje izvozi.

Nakon obilaska pogona, Dodik i Višković su razgovarali sa direktorom i vlasnikom firme „Ekonomik“ Bojanom Rankićem.

Komapnija „Ekonomik“ proizvodi stambene i građevinske kontejnere, a čak 90 odsto proizvodnje izvozi. Kada je riječ o domaćem tržištu „Ekonomik“ najviše radi za izvođače radova na auto-putevima koji koriste ove kontejnere za smještaj radnika.

Iz firme kažu da zbog velike potražnje planiraju proširnje proizvodnje.

Kompanija „Ekonomik“ počela je da radi 2018. godine sa 25 radnika, a sada ima 100 zaposlenih.

Dodik: Realna proizvodnja važna za napredak društva

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Srebrenici nakon posjete uspješnoj firmi „Ekonomik“ da bez realne proizvodnje nema napretka društva.

Dodik je istakao da je ovo firma koja je došla iz Srbije i razvila u Srebrenici sve svoje potencijale.

– I ovdje i u Srbiji ova kompanija i dalje radi i nastupa u 23 zemlje. Gotovo da je nemoguće da se ijedan infrastrukturni projekat ostvaruje bez proizvoda ove kompanije – izjavio je Dodik novinarima u Srebrenici.

Dodik je poželio svaki uspjeh ovoj kompaniji, a radnicima sigurne poslove i dobre plate i da zajedno učine sve da društvo u Srpskoj bude izgrađeno što bolje.

On je zahvalio vlasniku i upravi kompanije, radnicima i opštini Srebrenica, koja je učinila sve da animira vlasnika da ovdje investira.

– Znam da je Vlada Republike Srpske dala važnu podršku da fabrika ovdje nastavi raditi – rekao je Dodik.

Dodik i Višković prethodno su boravili u Bijeljini gdje su prisustvovali svečanostima povodom početka izgradnje dionice auto-puta Bijeljina-Rača, te obilježavanja Dana srpskog jedinstva.