Dodik: Institucije Srpske nastaviće da rade na dobrobit učenika i prosvjetara

19
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poželio je svim učenicima, njihovim roditeljima, učiteljima i nastavnicima srećan i uspješan početak nove školske godine.

– Posebno čestitam polazak u školu našim prvačićima koji će prvi put sjesti u školske klupe, gdje ih čekaju školske obaveze i zadaci. Dragi učenici, neka vam školski dani budu ispunjeni radošću, želim vam da vrijedno učite, stičete nova znanja i vještine i da postižete dobre rezultate – istakao je Dodik u čestitki.

On je još jednom zahvalio svim prosvjetnim radnicima za ogroman trud i lično zalaganje u proteklom periodu kada se radilo u otežanim uslovima zbog pandemije virusa korona, čime su pokazali da su spremni da odgovore na sve izazove i da pomognu učenicima da lakše savladaju novo gradivo.

– Jedan od ključnih prioriteta u vremenu koje je pred nama biće dodatno ulaganje u školstvo i obrazovanje. Institucije Republike Srpske će i dalje nastaviti da rade sve kako bi naša djeca imala najbolje moguće uslove za učenje i razvoj – poručio je Dodik.