Dodik izrazio spremnost za pomoć na sanaciji štete od požara u „Celeksu“

6
Foto: @MiloradDodik/Twitter

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je danas u Banjaluci delegaciju privrednog društva SHP „Celeks“, predvođenu vlasnikom Milanom Filom, te izrazio žaljenje zbog požara na objektu banjalučke fabrike „Celeks“, kao i spremnost za svaku vrstu pomoći kako bi šteta što prije bila sanirana, a proizvodni proces tekao nesmetano.

Dodik je istakao da je najbitnije da nije bilo ljudskih žrtava i da požar nije uticao na proizvodni ciklus, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik Srpske je još jednom zahvalio vlasniku Filu na prepoznavanju Republike Srpske i Banjaluke kao važne destinacije za njegove poslovne aktivnosti, te dodao da će institucije Srpske stimulisati privredno društvo SHP „Celeks“ da nastavi procese investiranja, modernizacije, te izgradnje novih pogona, ističe se u saopštenju.

SHP „Celeks“ je primjer uspješne privatizacije kada je fabriku preuzela slovačka SHP grupa, najveća grupacija u proizvodnji higijenskih papira u jugoistočnoj Evropi.

Do sada je u banjalučki SHP „Celeks“ investirano više desetina miliona KM, a ova kompanija trenutno zapošljava 300 radnika i jedan je od najvećih izvoznika u banjalučkoj regiji.