Dodik: Komšićeva polemika sa zvaničnicima Srbije je njegov lični stav

24
Milorad Dodik
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da Predsjedništvo BiH uopšte nije zauzimalo stav o Strategiji odbrane i nacionalne bezbjednosti Srbije, tako da (hrvatski član Predsjedništva BiH) Željko Komšić ne može da govori u ime Predsjedništva, niti u ime BiH.

– Njegova polemika sa zvaničnicima Srbije u vezi sa Strategijom odbrane i nacionalne bezbednosti Srbije isključivo je njegov lični stav. Čak i ako reaguje samo u svoje ime, red bi bio da pažljivo čita dokumente i da u skladu sa tačnim pretpostavkama izvlači zaključke – istakao je Dodik.

On je ocijenio da „Komšić možda računa da ovakvim svojim izjavama bere aplauze po Sarajevu, ali pozicija s koje govori obavazuje ga da pazi kako će to čitati ljudi i izvan Sarajeva“.

– Očuvanje Republike Srpske bi trebalo da bude i Komšićev prioritet, ako poštuje Ustav u kojem stoji njeno ime i njena pozicija. Zašto bi se onda ljutio ako i nama prijateljeske zemlje, što Srbija nesumnjivo jeste, žele da se čuva Ustav BiH – naglasio je srpski član Predsjendištva BiH.