Dodik poručio Konakoviću: Mnogo si nervozan – krajnje je vrijeme da se uozbiljiš

8
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Konakoviću, mnogo si nervozan čim sa tako prevažnih sastanaka, gdje se „vrata sve šire otvaraju“, pričaš o Dodiku. Te priče kako želiš dobro Banjaluci, Srpskoj, a na svakom mjestu pokazuješ mržnju i ostrašćenost, istu onu koju pokazuje i SDA, provalili su svi, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Razlika u odnosu na SDA je to što je Konaković politički marginalac i nema dovoljno jaku infrastrukturu da sprovede svoje zamisli. Jedino što može sprovesti je plan koji mu izdiktiraju njegovi šefovi Marfi i Šmit. Ne možete ništa uraditi niti krenuti u dan, a da Marfi ne kaže to se tako radi ili ne radi – napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Dodik je rekao Konakoviću da marketinškim trikovima, populizmom i podvalama ne može prikriti poltronstvo, kao što ne može izbjeći činjenicu da ne postoji način da se u bilo kom paralelnom univerzumu donese odluke bez pristanka Srpske.

– Nema tog akcionog plana koji ti može pomoći da izbjegneš Srpsku. Nema tog lažnog Šmita ni nadmenog Marfija koji će ti to omogućiti. Na kraju te za stolom čeka Republika Srpska. I samo da znaš, tamo ću te i ja sačekati – istakao je Dodik.

Dodik je poručio Konakoviću da se uozbilji.

– Momčino, krajnje je vrijeme da se uozbiljiš. Kad pričaš s ozbiljnim političarima, legitimno izabranim predstavnicima naroda, pokaži poštovanje, inače bi mogao ispasti kroz ta otvorena vrata što se, kako kažeš, sve šire otvaraju. Pazi da se ne otvore za tebe da izletiš. Dogovor i razgovor – da. Sve ostalo – neće ići – naglasio je Dodik.