Dodik: Lagumdžija se ponaša kao privatni ambasador, a Konaković kao privatni ministar

10
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Zlatku Lagumdžiji se osladilo da krši Ustav, zakone, procedure, napisao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na svom Iks nalogu.

Dodik je ocijenio da se „Lagumdžija ponaša kao privatni ambasador, a Elmedin Konaković kao privatni ministar“.

– Danas svjedočimo sukobu dva „privatnika“ isključivo zbog privatnih interesa. Dok čitamo kako Dino i Zlatko „planiraju“ komemoraciju u Njujorku, Dejtonski sporazum tiho plače u ćošku: „A ja sam mislio da sam ja bio komplikovan!“ – naveo je Dodik.

Dodik je poručio da se „sav besmisao bošnjačke političke elite i slabost BiH može vidjeti u prepiskama MIP i „misije“ BiH u UN“.

– Nije problem ministru inostranih poslova kada Zlatko Lagumdžija na svoju ruku čitavu državu okrene naopačke, gazeći svako slovo Ustava i zakona, da bi se na kraju obrukao u GS UN, ali je zato veliki problem kada ministar ne zna koja je sala rezervisana, koja voda je kupljena, koji je dres kod i zašto on nije glavni govornik – istakao je Dodik.

Dodik je napomenuo da „baš zato što su poslušnici kojekakvih geopolitičkih interesa, zagledaniji su u čizme Majkla Marfija, nego u Ustav i Dejtonski sporazum“.

– Tim čizmama u koje su zaljubljeni brutalno je pogažena svaka procedura, a bez procedura ne znam kako da riješe tu zavrzlamu u vezi s komemoracijom – zaključio je Dodik.