Dodik: Mala i srednja preduzeća imaju svu podršku institucija u Srpskoj

31
Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su mala i srednja preduzeća veoma važna za razvoj privrede i imaju svu podršku institucija u Srpskoj.

– Već nekoliko godinu zaredom Vlada Republike Srpske daje podsticaje našim preduzećima za digitalizaciju i onlajn poslovanje, a ove godine je izdvojeno više od milion maraka podrške kako bi unaprijedili svoje poslovanje – naveo je Dodik na svom Instagram nalogu.

On je istakao da će javni poziv, koji je objavilo Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske, biti otvoren do 25. avgusta, a u zavisnosti od broja zainteresovanih, ovaj fond će biti i korigovan.

– Želimo da se naša preduzeća što prije digitalizuju i tako budu što konkurentnija na domaćem, kao i na međunarodnom tržištu – istakao je Dodik.

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo je juče javni poziv za dodjelu oko milion KM podsticaja za mala i srednja preduzeća u Srpskoj.

Cilj je da se pruži podrška jačanju, razvoju, promociji i dinamičnijem rastu malih i srednjih preduzeća u Republike Srpske.