Dodik: Mir je srpski nacionalni i narodni interes

9
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je mir – srpski nacionalni i narodni interes i da se političkim sredstvima pokušaju rješavati otvorena pitanja.

Dodik je rekao da je danas sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao u manastiru Osovica kod Srpca o najvažniim pitanjima za Srpsku i Srbiju i srpski narod u cjelini, te da je tu bio i Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

On je istakao da je ovo složeno vrijeme, svaki dan je teže imajući u vidu globalne sile, te ukazao na tendenciju da se ponišiti međunarodno pravo i da se Srbiji i Republici Srpskoj napravi problem, Srbiji na Kosovu i Metohiji, a Srpskoj sa stanovišta njene subjektivnosti.

– Mi želimo mir i stabilnost, to želi i Srbija. Srpski nacionalni i narodni interes je mir, bez rata, i političkim sredstvima pokušati rješavati naša otvorena politička pitanja – rekao je Dodik za RTRS.

On je naveo da se sutra u Banjaluci na zajedičkim sastancima nastavljaju razgovori sa zvaničnicima Srbije, na kojima će se biti riječi o svim pitanjima, prije svega o daljoj izgradnji auto-puta Rača-Bijeljina, kao i otvorenim pitanjima poput aerodroma u Trebinju, „Buk Bijele“, te mnogim drugim stvarima.