Dodik: Most u Gradišci velika pobjeda Republike Srpske

40
Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je velika pobjeda Republike Srpske izgradnja mosta na Savi kod Gradiške i izrazio nadu da će što prije biti pušten u saobraćaj, što će biti nova dimenzija komunikacije, ne samo sa Hrvatskom, već i sa EU i šire.

– Ali i civilizacijski doprinos ukupnom razvoju ovog kraja. Velikim putevima ljudi dolaze, a malim odlaze – rekao je Dodik novinarima u Gradišci, gdje je danas svečano ozvaničen završetak izgradnje mosta preko rijeke Save čija je procijenjena vrijednost 19,54 miliona evra.

On je naglasio da ovaj most ima veliki značaj i da su u ovaj projekat uložena znatna sredstva Srpske.

– Zahvaljujem svima za saradnju na ovom planu, istitucijama Srpske, BiH i Hrvatske, EU… Naravno, žao mi je što ovo nismo ranije uradili, ali ovo je velika radna pobjeda svih koji su učestvovali u ovom značajnom projektu – istakao je Dodik.

On je rekao da će Srpska nastaviti da gradi auto-puteve prema Bijeljini i dalje prema Beogradu, te onaj od Banjaluke prema Prijedoru.

– U ponedjeljak će početi pripremni radovi izgradnje dionice od Rače do Bijeljine što pokazuje našu sposobnost da izgradimo više od 120 kilometara auto-puteva u prethodnom vremenu – rekao je Dodik i dodao da je to veliki uspjeh ove zajednice i institucija Srpske.