Dodik: Na zajedničkoj sjednici vlada o mnogim projektima iz sfere ekonomije

7
Foto: Screenshot

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će na zajedničkoj sjednici vlada Srpske i Srbije 4. avgusta u Banjaluci biti razgovarano o mnogim projektima iz sfere ekonomije, jer je dosta pitanja koja treba riješiti, odnosno podstaknuti.

Dodik je rekao da će biti održana prvo sjednica Savjeta za primjenu sporazuma o specijalnim vezama na kojoj će biti predsjednici Republika i premijeri, a potom će uslijediti zajednička sjednica vlada.

– Ima mnogo pitanja koja treba da riješimo, odnosno da podstaknemo, oni su u sferi ekonomije vezano za igradnju infrastrukturnih i energetskih objekata, tragamo za novim projektima koje treba da uradimo – rekao je Dodik za RTS.

Dodao je da će biti riječi o energetskim projektima, „Buk Bijeloj“, o auto-putu koji se zajednički gradi do Bijeljine i drugim projektima.

– Želimo maksimalnu povezanost sa Srbijom i njihovim biznisom, njihovom produkcijom – rekao je Dodik.

Ukazao je da je često bolno što se mnoge firme iz Srbije registruju u Sarajevu, navodeći da tamo plaćaju poreze, a u Srpskoj vrše prodaju, navodeći da toga nema kod Hrvata.

– Promet roba se vrši u Republici Srpskoj, a tihi bojkot robe u Federaciji BiH postoji – napomenuo je Dodik.

Dodik je podsjetio i da se i dalje realizuje projekat da u svakom mjestu Srbija izgradi jedan objekat i u većini opština nosi naziv „Srbija“, navodeći da je takav jedan vrtić izgrađen u Srpcu i da postoji mogućnost da ga zajedno sa predsjedikom Aleksandrom Vučićem posjeti prilikom njegove posjete Srpskoj ove sedmice.

Dodik je rekao da je predsjednik Aleksandar Vučić uzdigao Srbiju i da je njena snaga primarni interes Srpske.

– Radujemo se svakom uspjehu Srbije – rekao je Dodik i dodao da Srpska razumije političke probleme Srbije.

Dodik je rekao i da je zahvalan Vučiću što Srbija i Srpska zajednički obilježavaju datume koji su od značaja za srpsku istoriju.