Dodik: Nastavićemo saradnju sa DNS-om u korist Republike Srpske

3
Foto: SRNA

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je, nakon potpisivanja sporazuma o koalicionoj saradnji sa DNS-om, da je zadovoljan činjenicom da je DNS u Narodnoj skupštini Republike Srpske do sada bio na fonu politika aktuelne vlasti i da će saradnja sa ovom strankom biti nastavljena u korist Srpske.

Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da će sa DNS-om biti nastavljen rad na usklađivanju međusobnih politika i saradnji.

On je dodao da SNSD sa DNS-om ima dugogodišnju uspješnu saradnju, te da ostaju jedinstveni na političkom planu očuvanja i jačanja Srpske.

– Naš sporazum se odnosi na zajedničke politike na nivou Srpske i BiH, kao i pozicioniranje u skladu sa izbornim rezultatima – rekao je Dodik, nakon što je sa liderom DNS-a Nenadom Nešićem potpisao sporazum o međusobnoj koalicionoj saradnji dvije stranke.

On je dodao da će ovaj sporazum opredijeliti saradnju za lokalne pa i opšte izbore, te je istakao da je SNSD-u važno da se njegovi partneri osjećaju lagodno u koaliciji i zajedničkom bloku.

Foto: SRNA

Nešić je rekao da je DNS svjestan trenutka potrebe za srpskim jedinstvom, te da će braniti ustavnu poziciju Srpske.

– U vezi sa imovinom Srpske neće biti pregovora. To je crvena linija za nas. Podržavamo Dodika jer on ne brani samo sebe već Srpsku, a proces protiv njega je proces protiv predsjednika koji predstavlja jedinstvo srpskog naroda – rekao je Nešić i dodao da to neće biti dozvoljeno i da će DNS uvijek biti na braniku Srpske.

On je istakao da neće biti dozvoljeno ukidanje nadležnosti Srpske i njene ustavne pozicije.

– Mi smo iskren i korektan partner SNSD-a i zajedno ćemo braniti volju našeg naroda i opstanak Srpske. Dajemo bezuslovnu podršku predsjedniku Srpske da istraje u svojim naporima. On nam je danas rekao da je Srpska i finansijski stabilna i mogu da izrazim zadovoljstvo po tom pitanju – rekao je Nešić.

Foto: SRNA