Dodik: Nova bolnica u Trebinju biće završena daleko prije roka

4
Foto: @MiloradDodik/X

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da bi nova bolnica u Trebinju trebala da bude završena za nešto više od godinu dana, odnosno daleko prije roka.

Dodik je, nakon obilaska mjesta izgradnje nove bolnice u trebinjskom naselju Pridvorci, rekao da je ovaj projekat, nakon Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci, najveća investicija u zdravstvenom sektoru za šta je Srpska izdvojila 128 miliona KM.

Predsjednik Srpske je istakao da postoji ambicija da ova zdravstvena ustanova bude regionalnog karaktera i privuče korisnike usluga ne samo sa prostora Hercegovine, već i Crne Gore i Hrvatske.

On je naveo da je ova gradnja jedna od najkvalitetnijih u posljednje vrijeme i da se izvođaču radova redovno isplaćuju sredstva.

– Do sada je izvođaču radova isplaćeno 18 miliona. U rebalansu budžeta za ovu godinu odredili smo 25 miliona za ovaj objekat. U naredne tri godine biće određeno po 32 miliona, a isto toliko i četvrte godine od sada, te još pet miliona kada radovi budu završeni – rekao je Dodik novinarima u Trebinju.

Predsjednik Srpske je istakao da je zadovoljan onim što je danas vidio i da vjeruje da će na proljeće, kada ponovo bude posjetio mjesto radova, moći da vidi da je značajan dio završen.

– Ljudi vjeruju samo u ono što vide. Pozivam sve Trebinjce i one koji su mislili da je ovo samo neka priča, da dođu ovdje i vide i budemo jedan tim koji se raduje ovom uspjehu“, rekao je Dodik.

On je zahvalio ljudima koji su bili spremni da pomognu u izradi projekta, kao što je doktor Predrag Peško.

Predsjednik Srpske je istakao da se sva pažnja usmjerava na odabir novih doktora, specijalizacije i obuke, navodeći da sve ovo nema nikakvog smisla ako ne bude edukovanog kadra.

– Radujem se činjenici što će oko 50 novih radnika, uključujući doktore i medicinske sestre biti uposleno kada se nova bolnica završi – rekao je Dodik.