Dodik: Nova zgrada fakulteta – još jedan veliki uspjeh Republike Srpske

17
Foto: Borislav Zdrinja/SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je na svečanosti povodom otvaranja zgrade Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog i Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci da Srpska danas obilježava još jedan veliki uspjeh.

– Objekat je izgrađen naporom i željom mnogih. Danas imamo ovo zdanje uz finansiranje Republike Srpske kao dokaz da Srpska to može – rekao je Dodik u obraćanju na svečanosti.

Predsjednik Srpske je čestitao dekanima, profesorima i studentima otvaranje objekta, te istakao da se nikada nije željelo odustati od ovog projekta uprkos svim izazovima.

Dodik je rekao da je Republika Srpska danas stabilna i bezbjedna uprkos potpunoj svjetskoj geopolitičkoj nestabilnosti, te da će takva i ostati.

On je naveo da je Srpska vječito bila pod izazovima i pritiscima i da je ključno pitanje ovog vremena i generacije odbrana javne imovine Republike Srpske.

– Šta bi Šumarski fakultet radio da šume premjestimo na nivo BiH – upitao je Dodik.

Dodik je poručio akademskim građanima da moraju razumjeti vrijeme u kome se vodi borba za Republiku Srpsku.

– Borba za Republiku Srpsku je svakodnevna. Danas se borimo da generacijama ostavimo stabilnu državu – rekao je Dodik.

Gradnja objekta počela je 2012. godine, a sredstva za završetak radova obezbijedila je Vlada Republike Srpske 2021. godine.

U novu zgradu uloženo je 11,7 miliona KM, a ukupna korisna površina izgrađenog i opremljenog objekta je oko 7.300 metara kvadratnih.

Svečanosti povodom otvaranja zgrade Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog i Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci prisustvovali su, između ostalih, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović i ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir.