Dodik: Novi vrtić u Srpcu zvaće se „Srbija“, omogućiće bolje uslove za smještaj djece

134
Foto: SNSD/Facebook

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će se novi vrtić u Srpcu zvati „Srbija“ i da će njegovom izgradnjom biti omogućeni bolji uslovi i zadovoljene potrebe za smještaj djece.

Dodik je napomenuo da je gradnja vrtića dobar primjer saradnje lokalne zajednice i Vlade Srpske koja je ranije donijela odluku da se iz donatorskih sredstava Vlade Srbije usmjeri 850.000 KM za ove namjene i završetak građevinskih radova.

– Ostaje još samo faza opremanja i o tome će se donositi odluke kada se završi građevinski dio – rekao je Dodik koji je, zajedno sa ministrom finansija Srpske Zorom Vidović i rukovodstvom Srpca obišao lokaciju za izgradnju novog vrtića.

Dodik je dodao da u Srpcu postoji dosta dotrajala zgrada vrtića zbog čega je veoma važno da se izgradi novi objekat.

Foto: SNSD/Facebook

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević je rekao da su procedure za gradnju vrtića pri kraju i da je u toku raspisivanje javnog poziva.

– Biće mjesta za 200 mališana i do kraja iduće godine očekujemo završetak tog projekta – rekao je Dragosavljević.

On je naveo da ovaj projekat ima veliki značaj za Srbac, te da bi ukupna vrijednost projekta sa PDV-om trebalo da iznosi oko 1,45 miliona KM.

Foto: SNSD/Facebook

Dragosavljević je rekao da je riječ o objektu koji će imati 1.700 metara kvadratnih korisne površine i omogućiće dobre uslove za smještaj mališana.

On je najavio i da će u narednom periodu u Srpcu biti otvorena austrijska firma koja posluje u oblasti industrijskog tekstila.

– Vrijednost ovog privrednog kapaciteta biće oko milion evra i u njemu će se zaposliti oko 100 radnika – poručio je Dragosavljević.