Dodik: Odlaskom Radoslava Brđanina izgubili smo iskrenog rodoljuba

57
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici bivšeg šefa Kriznog štaba Srpske Autonomne Oblasti Krajina Radoslava Brđanina, koji je preminuo jutros u Banjaluci.

– Duboko me je potresla vijest o smrti Radoslava Brđanina velikog patriote koji je veći dio svog života žrtvovao za slobodu i opstanak srpskog naroda na ovim prostorima – naveo je Dodik.

On je naglasio da će bivši šef Kriznog štaba Srpske autonomne oblasti Krajina Radoslav Brđanin ostati upisan posebnim slovima u istoriji srpskog naroda, koji je njegovim odlaskom izgubio iskrenog i pravog rodoljuba, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Primite izraze najdubljeg saučešća i saosjećanja u vašem velikom bolu – naveo je Dodik u telegramu saučešća upućenog porodici preminulog Brđanina.

Bivši šef Kriznog štaba Srpske autonomne oblasti Krajina Radoslav Brđanin preminuo je jutros u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Brđanin, kojeg je Haški tribunal osudio na 30 godina zatvora, pušten je na slobodu zbog teškog zdravstvenog stanja nakon 23 godine odsluženja kazne.

U subotu, 3. septembra, stigao je u Banjaluku gdje ga je na Aerodromu dočekalo vozilo Hitne pomoći.

Nakon što je stigao u Srpsku, bio je smješten na Univerzitetskom kliničkom centru i nalazio se u teškom zdravstvenom stanju.