Dodik odlikovan Ordenom Eparhije temišvarske

15
Foto: @MiloradDodik/Twitter

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je danas tokom posjete Rumuniji visoko odlikovanje Orden Eparhije temišvarske.

Eparhija temišvarska istakla je da je Dodik zaslužio Orden kao lider Srba iz Republike Srpske, ali pogotovo kao glas svih Srba, onih mnogih čiji glas stoji u grlu, ali iz mnogih razloga ne smije da se čuje.

– Molimo Boga i Svetog Savu da Dodiku podare snage i istrajnost za našu pravednu srpsku stvar, a to je borba za pravo da živimo i opstanemo u svojoj postojbini, da govorimo srpski, da pišemo ćirilicu, da slavimo svoju krsnu slavu i da se krstimo sa tri prsta. Ovo crkveno odlikovanje neka mu posluži na čast i svaki dobri napredak, a svima nama za dobar primer – navedeno je u obrazloženju Ordena.

Dodik je istakao da mu je izuzetna čast ukazana dodjelom Ordena za doprinos očuvanju srpskih interesa i veza.

– Nakon povratka iz Rumunije, još sam pod snažnim utiskom srdačnog i prijateljskog dočeka u Sabornoj crkvi i zahvalan na izuzetnoj časti koja mi je ukazana dodjelom Ordena za doprinos očuvanju srpskih interesa i veza – napisao je Dodik na svom „Tviter“ nalogu.

On je istakao da je duboko dirnut besjedom Njegovog preosveštenstva vladike budimskog Lukijana i još jednom zahvalio za svaku riječ podrške.

– Ovo je velika obaveza i odgovornost za mene da dalje nastavimo još snažnije i jače da se borim za interese našeg naroda – rekao je Dodik.

Vladika budimski Lukijan rekao je danas da riječi srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika odjekuju kao riječi Miloša Obilića jer predstavljaju „glas svih bezglasnih Srba“ i njima baca istinu o Srbima u lice svjetskih moćnika.