Dodik: Opozicija da stane u borbu za nacionalno jedinstvo u Republici Srpskoj

9
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas opoziciji da stane u borbu za nacionalno jedinstvo, partijsko i političko u Republici Srpskoj.

– Stanimo iza koncepta jake Republike Srpske, stanimo iza Srpske koja se mora odvojiti od ovog koncepta BiH – rekao je Dodik za RTRS u Nišu gdje je prisustvovao obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Naglasio je da „ako nam ne daju BiH predviđenu Ustavom i Dejtonskim sporazumom, mi ovu BiH nećemo i ne smijemo ostati u njoj“.

– Vratite nam Ustav, drugo ne tražimo, ostajemo u BiH. Ako nećete da vratite Ustav i hoćete imovinu da nam uzmete, šta ćemo mi u BiH. To je ono što opozicija mora da razumije, a ne Kristijan Šmit, njega ionako niko ne razumije – naglasio je Dodik.

On je naveo da mu nije važno ono što govori Šmit kojem je opozicija otkazala sastanak koji je očigledno imao sa njima i našao je način da im uzvrati.

– On nije važan. Ovdje su važni ljudi iz opozicije. Raduje me što je predsjednik SDS-a Milan Miličević danas rekao da je Šmit lažan visoki predstavnik. Odjednom smo čuli od svih da je lažan i nije visoki predstavnik. Kako je Branislavu Borenoviću, predsjednikiu PDP-a, Šmit sada lažan, a nije bio prije šest mjeseci – upitao je Dodik.