Dodik: PIK nastavlja političko nasilje, danas razgovor sa Boreljom

39
Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik rekao je za RTRS da će danas imati telefonski razgovor sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Boreljom u vezi sa posljednjim saopštenjem PIK-a o odluci Parlementa Srpske o VSTS-u.

– Oni će uraditi isto kao prije 10 godina kao što je uradila Ketrin Ešton, a to je da nas opet prevare. I to na istom pitanju, a to je pravosuđe – istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da je Eštonova tada došla u Srpsku i tražila da se prolongora referendum, jer je znala rezultate unaprijed.

– I šta sad, ja da ponovo vjerujem Borelju i to u smislu da nas prevari u narednih 10 godina – kaže Dodik.

Istakao je da Srpska nastavlja sa planiranim aktivnostima.

– Mi ćemo nastaviti da radimo svoj posao. Narodna skupština Srpske će sprovesti demokratsku raspravu o VSTS-u. Mi ćemo to usvojiti u NSRS i taj zakon ćemo realizovati – istakao je Dodik.

Dodik je istakao da kompletna priča PIK-a i poslanika u Evropskom parlamentu koji su rekli da usvajanje Nacrta zakona o VSTS Srpske nije u skladu sa Ustavom, podvala.

– To je medijska propaganda koja je napravila nered u BiH. Sada ti stranci brane svoje smeće, koje su kreirali prije deset do 15 godina, antiustavno, bez ikakvih normi. Visoki predstavnik nikad nije imao pravo i mi to upravo govorimo. Nećemo se umoriti podsjećati na to – naveo je Dodik.

Ističe da su trebali ranije sa sjednu i razgovaraju o problemima Srpske.

– Ipak o tome nema razgovora. Ovjde se radi o nastavku političke sile, kao što je cijela priča oko Kristijana Šmita. On je došao ovdje, a niko ga nije imenovao – rekao je Dodik.