Dodik: Ponosni na sportiste koji će predstavljati Republiku Srpsku na BRIKS-u

8
Foto: SRNA/Borislav Zdrinja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je Srpska ponosna na sportiste koji u okviru reprezentacije Republike Srpske učestvuju na sportskim igrama BRIKS-a u Rusiji, te zahvalio svima koji su doprinijeli da selektuju, okupe i pripreme sportiste za ovaj događaj.

Dodik je izrazio nadu i da će građani Srpske prepoznati značaj ovih aktivnosti, koje su rezultat saradnje koju Srpska ima sa Rusijom.

– Poziv smo dobili početkom ove godine i pripremili smo našu selekciju. Ovo je prvi put da na međunarodno takmičenje izlazi reprezentativni nivo Republike Srpske i ponosi smo zbog toga – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Foto: SRNA/Borislav Zdrinja

On je dodao da je pozvan da dođe na zatvaranje ove manifestacije, ali da mora provjeriti da li će imati prostora da ode.

– Svakako bi bilo lijepo biti uživo na mjestu gdje se nose dresovi na kojima piše Republika Srpska – rekao je Dodik.

On je napomenuo da je reprezentacije Republike Srpske jedina koja učestvuje iz regiona, te da to dovoljno govori o značaju.

– Tamo neće biti samo članice BRIKS-a, nego su pozvani i prijatelji. BRIKS očigledno postaje dominantna svjetska organizacija. To više nije G7. BRIKS preuzima dominaciju u pogledu razvoja. Odgovorna politika podrazumijeva da se tu bude – rekao je Dodik.

Foto: SRNA/Borislav Zdrinja