Dodik: Porodica će za Srbe uvijek biti osnova zdravog društva

6
Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku povodom 15. maja – Međunarodnog dana porodice.

– Od srca upućujem svim građanima Republike Srpske čestitku povodom 15. maja – Međunarodnog dana porodice, uz želju da uživate u svim radostima koje život pruža. Srpski narod baštini tradiciju koja je upravo vezana za porodicu, okupljanje i zajednicu i znamo da nema života bez zdrave porodice oko koje smo okupljeni – navodi se u čestitki predsjednika Srpske.

Dodik je naglasio da je „danas porodica napadnuta od strane ‘zapadnjačkih’ vrijednosti kroz određene ideje liberalizma, koje imaju za cilj da oslabe tu zajednicu i mi im se moramo svim snagama suprostaviti i odbaciti“.

– Neprihvatljivo je da se na mala vrata uvodi rodna ideologija, zato zakonom trebamo preciznije definisati i načela tradicionalne porodice, jer upravo u takvoj porodici treba da odgajamo našu djecu, kao najboljem okruženju – navodi s eu čestitki predsjednika Srpske.

Dodik je poručio da će „za Srbe porodica uvijek biti osnova zdravog društva, kao i tradicionalne vrijednosti koje naš narod ima, a vezane su za našu vjeru, identitet, pismo, jezik i krsnu slavu“.

– Zdravlje i sreća naših najbližih su nam najvažniji, jer znamo da nema života bez zdrave porodice! – navodi se u čestitki predsjednika Srpske.