Dodik pozvao poslanike da podrže veto srpskog člana Predsjedništva BiH

8
Foto: Borislav Zdrinja/SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je poslanike Narodne skupštine Republike Srpske da podrže veto srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović na posljednji zaključak Predsjedništva BiH, odnosno da odbace neustavan i politički pokvaren napad na Republiku Srpsku.

– Opšti je napad na Republiku Srpsku udruženih bošnjačkih struktura iz Sarajeva i kolektivnog Zapada predvođen SAD–om, njihovom i britanskom ambasadom uz praćenje većine evropskih zemalja – rekao je Dodik danas, obraćajući se na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Dodik je rekao da nastoje da završe posao koji su započeli 90-tih godina – da razvlaste Republiku Srpsku.

– Svih ovih 20 i više godina borbe pokazuje kontinuitet nasrtaja na Republiku Srpsku, snažan i jak, i da ne pristajemo – istakao je Dodik.

Foto: Borislav Zdrinja/SRNA

Dodik je upozorio da je ovo dosta težak i složen trenutak.

– Oni su uspjeli da svojim antiustavnom potezima, kriminalnim aktivnostima i zloupotrebama, ignorisanjima i neuvažavanjima nametnu nama teme i da se mi bavimo ovdje sami sobom i da se mi branimo – rekao je Dodik.

On smatra da Srpska treba da počne da forsira koncept političkog napada.

– Republika Srpska treba da krene i počne da forsira koncept političkog napada do odsudnog trenutka u kome treba da se izjasnimo da li trebamo ili ne ostati u ovakvoj BiH – poručio je Dodik.