Dodik: Priča opozicije koja bi Republiku Srpsku uvela u EU je naučna fantastika

10
Foto: Miomir Jakovljević/Ringier

Priča opozicije koja bi Republiku Srpsku/BiH uvela u EU samo da je „trojka“ izabrala njih, a ne Dodika, spada u domen naučne fantastike, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je na svom nalogu Iks upitao da li neko može zamisliti Borenovića da preuzme odgovornost i da se odrekne ličnog komoditeta zbog Republike Srpske ili da se kandiduje za neku od najodgovornijih pozicija i da brani interes srpskog naroda, da pokaže odgovornost kao predsjednik stranke?

– Naravno da ne može. Zna i on sam šta narod misli o njemu, zato i prepušta drugima, jer realno ne treba puno da bude bolji od Borenovića. Sad je u problemu, nema više kome ni prepustiti, pa se prepustio svojoj svakidašnjoj jadikovki o Miloradu Dodiku koji je navodno problem – napisao je Dodik.

Dodik kaže da jedino što može je da priča po sarajevskim televizijama o Miloradu Dodiku jer ništa pametno ni o PDP-u ni o sebi ne može ni reći.

– To licemjerstvo da jedan dan podnose inicijative da se osudi formiranje vlasti s predstavnicima iz Federacije, a da drugi dan poruči da bi Srpska sad bila u EU samo da je PDP sa „trojkom“, svojstvena je i priliči samo takvim karikaturama poput Branislava Borenovića – napisao je Dodik.