Dodik: Prilika za nadahnuće kada je patrijarh u Srpskoj

17
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je posjeta Njegove svetosti patrijarh srpski Porfirije u Republici Srpskoj uvijek prilika za nadahnuće.

– Ovo je dobrobit i dar za narod na ovom prostoru. Dobili smo niz dobrih, lijepih poruka učenja koje idu za tim da moramo da se okupimo, da budemo jedinstveni – rekao je Dodik večeras novinarima u Banjaluci nakon zajedničke večere Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja sa najvišim zvaničnicima Republike Srpske.

Dodik je istakao da su Banjaluka i Republika Srpska dočekali patrijarha u molitvi za zdravlje srpskog naroda, Crkve, Njegove svetosti, vladika.

On je podsjetio da će patrijarrh sutra osveštati manastira Miloševac kod Prijedora, što će ponovo biti molitveno okupljanje našeg naroda.

Njegova svetost patrijarh srpski PorFirije doputovao je večeras u Banjaluku gdje mu je svečani doček priređen ispred Hrama Svete Trojice.

Srpskog patrijarha su dočekali Njegovo preosveštenstvo episkop banjalukčki Jefrem, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kao i drugi predstavnici javnog života Republike Srpske i Banjaluke.

U čast dolaska srpskog patrijarha u banjalučkom Hramu služena je doksologija.

Patrijarh PorFirije će sutra zajedno sa Njegovim preosveštenstvom episkopom banjalučkim JeFremom služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Miloševac u blizini Prijedora.

Srpski patrijarh je prošlog vikenda boravio u posjeti Mitropoliji dabrobosnaskoj, odnosno u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.