Dodik: Prirodno što se Srpska odužila profesoru Frigu

20
Foto: @MiloradDodik/Twitter

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je sasvim prirodno što se Republika Srpska Ordenom Krst milosrđa odužila šefu Centra za ginekološku endokrinologiju Univerzitetske bolnice u Beču Peteru Frigu, koji je prvi od ljekara iz Austrije pokazao interes za saradnju sa institucijama Srpske.

– Najbolja moguća saradnja razvija se godinama sa našim kliničkim centrom i sasvim je prirodno bilo da na ovaj način Republika Srpska skrene pažnju na tu činjenicu i doktoru dodijeli ovako visoko odlikovanje 9. januara kada slavimo i obilježavamo Dan Republike – izjavio je Dodik nakon što je u Beču uručio Orden doktoru Frigu.

On je dodao da je ranije dogovoreno da prvi put kada bude dolazio u Austriju lično njemu uruči ovo odlikovanje.

– Zahvalan sam profesoru za sve što je učinio. Kao što vidim, već najavljuje svoj novi dolazak u Banjaluku. On je pohvalio rad našeg kliničkog centra, prije svega naših mladih stručnjaka, doktora Borisa Goronje i drugih koji rade sa njim i u tom pogledu apsolutno sam zahvalan i ovo nije kraj naših odnosa – naglasio je Dodik.

Frigo je zahvalio predsjedniku Republike Srpske i Republici Srpskoj za ovo priznanje.

– Radujem se što ćemo u budućnosti zajedno raditi, radujem se zbog svega što smo do sada uspjeli i moram da kažem da je 50 medicinskih radnika iz Republike Srpske već ovdje u Beču – naveo je Frigo.

On je dodao da je bio na otvaranju klinike pri Univerzitetsko kliničkog centra Repubike Srpske u Banjaluci i da je prisustvovao ostalim događajima poslije epidemije virusa korona.

– Nadamo se da će biti novih događaja, tako da sam zahvalan i srećan zbog buduće saradnje – rekao je Frigo.

Uručenju ordena doktoru Frigu, specijalisti ginekologije i akušerstva, u Predstavništvu Republike Srpske u Beču prisustvovali su generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić i šef Predstavništva Mladen Filipović.