Dodik razgovarao sa Varheljijem

5
Foto: @MiloradDodik/Twitter

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas u telefonskom razgovoru sa komesarom EU za politiku susjedstva i proširenje Oliverom Varheljijem da institucije na nivou BiH rade na rješavanju pitanja koja su direktni uslov za njen kandidatski status u EU.

Zahvalivši se Varheljiju na razumijevanju situacije u BiH, Dodik je rekao da su u toku aktivnosti na donošenju zakona koji se tiču direktnih uslova i prioriteta koje je postavila EU pred BiH.

Dodik je istakao da će se u tom pogledu zalagati za rješavanje svih pitanja koja su od značaja ne samo za evropski put BiH, već i za građane Republike Srpske i Federacije BiH.

– Učiniću sve što je do mene i Republike Srpske da se ta pitanja što prije riješe na doborbit svih nas. Ja nisam neko ko blokira bilo šta u ovoj zemlji i mislim da BiH može da živi samo ako ima čist račun, a ako nema čistih računa to samo pravi dodatne probleme – poručio je Dodik u telefonskom razgovoru sa Varheljijem.

Varhelji je naveo da je primijetan trud i da treba nastaviti u tom pravcu kako bi BiH dobila sredstva iz evropskih fondova.