Dodik: Republika Srpska i Srbija ostaju istrajne da odbrane dejtonsku poziciju

13
Foto: SRNA

Bez obzira na sve pritiske, sankcije predstavnicima institucija Republike Srpske i sva klevetanja koja dolaze iz političkog Sarajeva, Srpska i Srbija ostaće zajedno i istrajne da odbrane dejtonsku poziciju, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Dvodnevna posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i državnog rukovodstva Srbije pokazala je da imamo najbolju moguću saradnju i da je naš cilj što više projekata u okviru specijalnih paralelnih veza, te da one budu sadržajnije i u obostranom interesu – objavio je predsjednik Srpske na svom Instagram profilu.

Dodik je naveo da ta saradnja Srpske i Srbije nije uperena protiv nekog trećeg u BiH i potpuno je siguran da je Srbija prijatelj svima u BiH.

– Zajedno smo na Petrovačkoj cesti i u Prijedoru obilježili Dan sjećanja na stradale i prognane Srbe u pogromu „Oluja“.
Srbi su jedan narod i moramo kao narod da njegujemo kulturu sjećanja na sva stradanja, kao što je progon Srba iz Krajine, radi naše djece i njihove budućnosti – napisao je Dodik.

Dodik je podsjetio da je protekle sedmice prisustvovao u Rudom početku radova na hidroelektrani „Mrsovo“, te svečanoj akademiji u Banjaluci povodom 80 godina „Glasa Srpske“.