Dodik sa Girginom: Dobra saradnja sa Turskom, postoji prostor za unapređenje

14
Foto: Predsjedništvo BiH

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i novoimenovani ambasador Turske u BiH Sadik Babur Girgin ocijenili su da je saradnja dvije zemlje dobra i prijateljska, ali da postoji značajan prostor za njeno unapređenje i razvijanje odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Tokom ceremonije predaje akreditivnog pisma novoimenovanog ambasadora Turske, Dodik je izrazio nadu da će biti ubrzan projekat izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo-Beograd, koji je veoma značajan za cijelu regiju, a i šire.

Dodik je još jednom zahvalio na uspješnoj zvaničnoj posjeti članova Predsjedništva BiH Turskoj u martu, ocjenjujući da je to još jedna potvrda uspješnih i stabilnih odnosa dvije zemlje.

Foto: Predsjedništvo BiH

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH izrazio je podršku novoimenovanom turskom ambasadoru i poželio mu uspjeh u radu, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Na sastanku je, osim o aktuelnim temama za obje zemlje, razgovarano o načinima borbe protiv širenja pandemije kovida 19, te o zastoju u procesu nabavke vakcina.

Foto: Predsjedništvo BiH

Girgin je, prenoseći Dodiku pozdrave predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i ministra inostranih poslova Mevluta Čavušoglua, rekao da je izuzetno počastvovan imenovanjem za ambasadora Turske u BiH.

On je istakao da će Turska nastaviti kontinuirano da pomaže BiH, a posebno je naglasio svoju opredijeljenost za unapređenje konkretnih inicijativa, od ekonomskih do trgovinskih, koje će biti od koristi za obje zemlje.