Dodik: Saradnja sa kineskom kompanijom na zavidnom nivou, postoje uslovi za njeno jačanje

13
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom preduzeća „Čajna Šandong internešnel end tehnikal“, ogranak Beograd, o proširenju saradnje sa Republikom Srpskom.

Na sastanku je ocijenjeno da je dosadašnja saradnja kineskih kompanija sa Republikom Srpskom bila na izuzetnom nivou, te je izražena nada da će tako biti i ubuduće i da postoje potencijali za njeno proširenje i jačanje.

Dodik je rekao da je Republika Srpska otvorena za saradnju sa ovom kompanijom s ciljem razvoja infrastrukture i podsjetio na dosadašnju uspješnu saradnju sa kineskim firmama, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Članovi delegacije ove značajne kineske kompanije posebno su ukazali na značaj izgradnje auto-puta Banjaluka-Prijedor, navodeći da će njen kvalitet biti na zavidnom nivou, kao što je i u projektima koje ovo preduzeće realizuje na teritoriji Srbije.

Delegaciju je predvodio izvršni direktor kompanije „Šandong haj spid grup“ Meng Jan, koji je istakao da je ovo preduzeće zainteresovano da ulaže u Republiku Srpsku, te da postoje veoma dobri uslovi za jačanje saradnje.

„Šandong haj spid grup“ je kompanija u državnom vlasništvu Kine koja ima međunarodni kreditni rejting „A“, a čija vrijednost se procjenjuje na oko 150 milijardi američkih dolara.