Dodik: Savremena oprema za Bolnicu „Sveti vračevi“, ulagati u kadar

34
Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je danas prisustvovao puštanju u rad mobilnog CT aparata i injektora za taj aparat u Bolnici „Sveti vračevi“ u Bijeljini, izrazio je zadovoljstvo zbog kontinuiranog jačanja ove zdravstvene ustanove, poručivši da je kadar najznačajni segment i da vlast Srpske radi na podsticanju specijalizacija.

– Meni je drago da sam ovdje i da vidim napredak. Ovo je falilo ovoj bolnici i nisam oklijevao da dođem u posjetu Bijeljini, da na ovaj način damo značaj ovoj donaciji – rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da bez kadra ni oprema ništa ne znači, te da se radi na podsticanju daljih specijalizacija i usavršavanja.

– Vidljiv je napredak. Nije to samo oprema i kadrovski, nego je to čitav ambijent i vjerujem da to sve radimo i činimo da bi pacijentima bila pružena adekvatna i najbolja moguća usluga – rekao je Dodik.

On je naglasio da se ovdje radi o usvajanju novih praksi i procedura.

– Kada se krenulo u obnovu bolničkog sektora u Republici Srpksoj, bolnica u Bijeljini je prva izgrađena. Danas, sa odlukama koje smo donijeli prije par sedmica, vezano za izgradnju nove bolnice u Trebinju, završavamo cijeli taj ciklus. Ostaje još izgradnja bolnice u Trebinju i rekonstrukcija i dodatna izgradnja Kliničkog centra u Banjaluci – rekao je Dodik.

On je poručio da će time bolnički sektor u Srpskoj biti potpuno sređen i stavljen u funkciju.

– Drago mi je što je ovdje uspostavljena praksa, a to je da se bolnice, shodno svojim kadrovskim i drugim pretpostavkama, orijentišu za neke oblasti koje specijaliziraju i koje mogu i jesu od republičkog značaja – naglasio je Dodik.

On je podsjetio da je cijeli bolnički sektor u prethodnom periodu bio izložen teškim uslovima rada zbog pandemije virusa korona, te je zahvalio svim zdravstvenim radnicima uvjeren da će i novi izazovi biti uspješno savladani.

– U otežanim okolnostima oni su pokazali, prije svega, svoj patriotizam i privrženost zanimanju. Moja zahvalnost ostaće trajna u tom pogledu – poručio je Dodik.

Pre svečanog puštanja u rad CT aparata, održan je sastanak sa direktorom Bolnice Zlatkom Maksimovićem i saradnicima.