Dodik, Šeranić i Karapetrović otvorili novoizgrađenu ambulantu u Slatini

151
Foto: SNSD Laktaši/Facebook

U mjestu Slatina kod Laktaša danas je otvorena novoizgrađena ambulanta porodične medicine u čiju izgradnju su Vlada Republike Srpske, opština i Dom zdravlja Laktaši uložili oko 500.000 KM.

Ambulantu su otvorili srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović i direktor Doma zdravlja Snježana Radetić.

Ovoj zdravstvenoj ustanovi gravitira oko 2.000 stanovnika.

Dodik: Obimna lista projekata realizovanih širom Srpske

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je obimna lista projekata koje je vlast u Srpskoj realizovala širom Republike, te istakao da će se nastaviti raditi istim tempom.

Dodik je na otvaranju nove ambulante porodične medicine u Slatini kod Laktaša, rekao da je mnogo toga urađeno i u ovoj lokalnoj zajednici, te da će tako biti i u buduće.

Šeranić: Još kvalitetnija usluga za građane

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić izrazio je zadovoljstvo otvaranjem novog objekta, jer to za građane znači još kvalitetniju uslugu.

– Ovo je dobar prikaz saradnje lokalne zajednice sa Vladom Republike Srpske, koja je izdvojila sredstva za gradnju i opremanje objekta. Od posebnog je značaja što ćemo u sklopu objekta imati i stomatološku ambulantu, ali i apoteku – rekao je Šeranić novinarima nakon otvaranja ambulante.

Zahvaljujući tome, naveo je Šeranić, građani će na jednom mjestu imati sve što im je potrebno za unapređenje zdravlja.

Karapetrović: Ambulanta će olakšati očuvanje zdravlja

Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović poručio je da je ovo značajan dan za Slatinu, koja je dobila objekat primarne zdravstvene zaštite kakav zaslužuje.

– Mnogo građana će biti vezano za ovu ambulantu i to će im svakako olakšati da očuvaju zdravlje u ovom teškom vremenu borbe protiv pandemije virusa korona – napomenuo je Karapetrović.

On je dodao da su Vlada Srpske i opština u objekat uložili 500.000 KM, od čega je za građevinske radove i opremanje izdvojeno oko 450.000 KM, a ostatak se odnosi na kupovinu placa i priključenja na komunalije.

Radetić: Odlični uslovi za rad

Direktor Doma zdravlja Laktaši Snježana Radetić navela je da su uslovi za rad u novoj ambulanti odlični, te da su to uslovi 21. vijeka.

Bojić: Ambulanta prijeka potreba

Savjetnik ministra poljoprivrede Miroslav Bojić napomenuo je da je ambulanta u Slatini od izuzetnog značaja za opštinu Laktaši, a pogotovo za stanovnike Slatine.

– Ovdje će se liječiti stanovnici Slatine, Kadinjana, Jaružana, Ćetojevića, Malog Blaška i za sve njih ovo je bila prijeka potreba. Imamo kvalitetan objekat, sa stomatološkom ordinacijom i apotekom – rekao je Bojić.

On je dodao da su Laktaši krenuli u veliki investicioni ciklus, u čijem sklopu je i ova ambulanta, ali i juče započeta izgradnja kružne raskrsnice u centru opštine.