Dodik: Sokolski dom u Bijeljini – mjesto zajedničkog uspjeha Grada i Vlade Srpske

54
Foto: Marko Mastilo

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas, nakon otvaranja obnovljene zgrade Sokolskog doma u Bijeljini, da je ovaj spomenik kulture mjesto zajedničkog uspjeha Grada i vlasti Republike Srpske.

Dodik je rekao da je Sokolski dom, koji je građen za potrebe kulturnih dešavanja i udruženja srpskog naroda, obnovljen nakon potpune propasti i devastacije koja je bila očigledna prethodnih godina.

– I ovim pokazujemo sposobnost da čuvamo našu kulturu, naše vrijednosti, te kulturno-umjetničkim društvima, horu „Srbadija“ i pozorištu damo pristojne i reprezentativne uslove za njihov rad – rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

Foto: Marko Mastilo

On je dodao da će građani u obnovljenom objektu Sokolskog doma moći da uživaju u konzumaciji kuturnih događaja.

– Bijeljina ovim dobija još jedan novi, poseban sadržaj, što daje značaj tome da je ovo ozbiljan grad koji ima budućnost i koji želi da izgradi najbolje moguće za svoje građane – rekao je Dodik, koji se zahvalio svima koji su učestvovali u obnovi ovog spomenika kulture.

Foto: Marko Mastilo

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je Sokolski dom danas dat na upavljanje i korištenje Horu „Srbadija“.

– Ovaj dom se od 1931. godine, kada je napravljen, koristio i za sport i za kulturu, a nakon ratnih dešavanja kada je potpuno oronuo, uz saglasnost Komisije za očuvanje kulturno-istorijskih spomenika Republike Srpske, dobili smo dozvolu da ga renoviramo u cjelosti – rekao je Mićić.

Foto: Marko Mastilo

On je naveo da je obnova Sokolskog doma koštala skoro dva miliona KM, uz nesebičnu pomoć Vlade Republike Srpske sa 500.000 KM.

– Idemo i dalje punim kapacitetom i u sinergiji u buduće projekte – rekao je gradonačelnik Bijeljine.

Osim obnovljenog Sokolskog doma, u Bijeljini je danas pušten na upotrebu kanal Dašniica, te svečano otvoren renoviran Gradski trg.