Dodik: Spasovdan je praznik okupljanja

19
Foto: @MiloradDodik/X

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je Spasovdan praznik okupljanja i izrazio zadovoljstvo što je današnjoj proslavi u Banjaluci prisustvovao veliki broj vjernika.

– To je dan kada se okupljamo i kada nam dolaze prijatelji. Ovo je krsna slava Hrama gdje sam ja kum – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, nakon što je u Sabornom hramu Hrista Spasitelja prisustvovao Svetoj arhijerejskoj liturgiji i Spasovdanskoj litiji.

Predsjednik Srpske je čestitao Srpskoj pravoslavnoj crkvi i gradu Banjaluka Spasovdan, kao i svim vjernicima koji obilježavaju ovaj praznik.

Slavu grada, koja je ujedno i slava Sabornog hrama Hrista Spasitelja, obilježavaju zajedno grad Banjaluka i Parohija banjalučka.

Obilježavanje slave grada biće nastavljeno i u večernjim časovima, gdje će od 19.00 časova biti priređen poseban program pod nazivom „Spasovdansko veče – slava kroz tradiciju“.

U 19.00 časova u porti Hrama Hrista Spasitelja biće održana revija pod nazivom „Umjetnost plavih niti“ u organizaciji Udruženja žena „Duga“, a od 19.30 časova biće priređen poseban program pod nazivom „Spasovdansko veče – slava kroz tradiciju“.