Dodik: Srbi u BiH pokazali kako se upravlja, u Federaciji haos

18
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da su Srbi u Republici Srpskoj, koje neki ovih dana nazivaju lošim narodom, pokazali da znaju upravljati državom dok, sa druge strane, čak i mnogi stranci govore da u Federaciji BiH vlada opšti haos.

– U Federaciji nema ni vlade, ni predsjednika nakon izbora. Jedino što djeluje, čime se organizovano upravlja jeste Republika Srpska – rekao je Dodik novinarima nakon proširene sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a povodom aktuelne političke situacije u BiH, odluke CIK-a BiH o poništavanju izbora u Doboju i Srebrenici, kao i negativnih političkih izjava o srpskom narodu i Srpskoj.

Dodik je dodao da na tom planu određeni mediji u BiH pokušavaju održati narativ da je Srpska nesređena, iako su u njoj izraženi pluralizam, demokratija i pravo mišljenja.

– Nikom ništa ne fali – rekao je Dodik.

Istakao je da i dalje ima stav da međunarodna zajednica treba da ode iz BiH kada je riječ o operativnom upravljanju.

– Priče iz Sarajeva da će biti belaja ako oni odu nisu tačne. Ja smatram da belaja neće biti i ne mislim da je moguć bilo kakav sukob ili rat. Ne pozivam na to, moja politika su mir, stabilnost mogući dogovor – zaključio je Dodik.