Dodik: „Srpska open“ je jedinstvena prilika za Republiku Srpsku i Banjaluku

9
Foto: SRNA

Izgradnjom teniskog kompleksa u Banjaluci stavljen je pečat na jedno vrijeme, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je naglasio da danas počinje nezaboravnih sedam dana u Banjaluci gdje će biti održan turnir Srpska open.

– Ovdje je sve spremno, sve je sigurno. Ovo je mjesto koje će obilježiti ne samo one koji su ovo radili, nego i Banjaluku i Republiku Srpsku. Na početku izgradnje ovog kompleksa bilo je skepse, ali je sve završeno u kratkom roku. Ovo je jedinstvena prilika za Srpsku i Banjaluku – poručio je Dodik.

Dodik je još jednom zahvalio svima koji su učestvovali u ovom projektu, od premijera Srpske Radovana Viškovića, ministra finansija Zore Vidović, gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, predsjednika Narodne skupštine, poslaničkih klubova, ljudi koji su bdjeli nad tehničkim detaljima, sa direktorom turnira Đorđem Đokovićem na čelu.

– Uradili smo nešto što će staviti pečat na ovo vremensko dešavanje u Banjaluci. Ovo će ostati događaj koji će sigurno obilježiti i vrijeme koje dolazi i često će se o ovome govoriti. Ono što je najvažnije, bićemo viđeni na mnogim destinacima u svijetu – rekao je Dodik novinarima u novoizgrađenom teniskom kompleksu u parku Mladen Stojanović u Banjaluci.

Predsjednik Srpske je svim igračima poželio uspjeh i dobre sportske rezultate.

Govoreći o vremenskoj prognozi ovih dana, Dodik je naveo da postoje pravila u tenisu, odnosno da u slučaju kada pada kiša ne igra se, a čim kiša stane meč se nastavlja.

– Ovo je svjetski događaj i tako je i uređeno. Meni djeluje vrhunski – istakao je Dodik.