Dodik: Srpska pokazala sposobnost za zahtjevne projekte

5
Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je otvaranje Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Srpske dokaz da vlast Srpske može da vodi složen i zahtjevan projekat, te najavio da će biti nastavljena podrška izgradnji ove zdravstvene ustanove.

Dodik je naveo da oprema, kadar, kao i savremeni objekat u kojem je Klinika smještena, govore o sposobnosti rukovodstva Srpske da može na pravi način da upravlja složenim projektima.

– Kardiohirurgija je vrh u medicini i omogućava najsloženije operacije – to je nešto što se najviše cijeni. UKC je pod rukovodstvom generalnog direktora Vlade Đajića pokazao svoju sposobnost, ne samo da u teškim vremenima pandemije uspješno prođe taj period, nego i da se za sve to vrijeme bori za inovacije, nove procedure i postupke – izjavio je Dodik novinarima u Banjaluci nakon otvaranja Klinike.

On je svima koji rade na ovoj klinici poželio mnogo uspjeha i da budu profesionalni i odgovorni.

Dodik je napomenuo da, kada se u društvu dese određeni događaji, oni treba da budu predmet opšte radosti, bez obzira na to ko je to uradio.

– Ovo je za sve građane, ne samo Republike Srpske, nego i okruženja. Mnogi će ovdje biti spaseni ili će im život biti produžen. To je ono najvažnije – rekao je Dodik.

On je istakao da će podrška izgradnji UKC-a biti nastavljena, te da je plan da se završe i neke druge specijalizovane hirurgije ili odjeljenja.

– Želja nam je i da završimo i ovdje koncentrišemo medicinski fakultet i srednju medicinsku školu, tako da to sve bude u jednom kompleksu – rekao je Dodik.

Klinika za kardiohirurgiju smještena je u objektu „Južno krilo“ UKC-a Srpske, na prvom spratu, i prostire se na površini od oko 1.500 metara kvadratnih.

Odjeljenje se sastoji od četiri operacione sale i ima sve potrebne prateće ambulante za pripremu i oporavak pacijenata.

Operacione sale su modularne, izrađene i opremljene prema svjetskim standardima.