Dodik: Srpska želi jaku Srbiju

47
Foto: Uroš Arsić/mondo.rs

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras u Beogradu, na svečanosti otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji, da je veoma važno da Srbija bude što jača, moderna država, što i jeste jer je među boljim državama u Evropi, te da Republika Srpska to podržava i pokušava da prati.

Dodik je rekao da je Srpska učinila sve da očuva mir, da se razvija i bude dio modernih tokova, te da želi jaku Srbiju, čiju snagu nikada neće umanjivati već samo jačati.

– Danas sam posebno ponosan što dijelim ovaj veličanstveni trenutak u kojem Srbija, grad Beograd i svi Srbi, odaju poštu velikom ujedinitelju srpskog naroda – rekao je Dodik.

Foto: Damir Dervišagić/Kurir.rs

On je istakao da su Srbi kroz istoriju naučili da nema slobode bez države, te da je i ovaj spomenik – spomenik srpske državnosti.

Dodik je naglasio da je vrijeme da se srpski narod vrati svojim temeljima, a temelje srpske držanosti postavio je upravo Stefan Nemanja, a njegov sin temelje srpske Crkve.

Foto: Uroš Arsić/mondo.rs

Dodik je poručio da je Srpska zagledana u Srbiju, izrazivši zahvalnost predsjedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije za razumijevanje za Republiku Srpsku i sve Srbe bilo gdje da žive.

– Veoma je važno da budemo objedinjeni, a ovaj spomenik trebalo bi svakog da nadahne idejama jedinstva – rekao je on.

Foto: Damir Dervišagić/Kurir.rs