Dodik: „Stvaraoci Republike Srpske“ razumiju trenutak kada se brani Republika Srpska

67
Foto: @MiloradDodik/Twitter

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras na Palama da je Asocijacija „Stvaraoci Republike Srpske“ važna organizacija za Srpsku, ne samo danas, već od njenog formiranja, te savršeno dobro razumije bit Republike Srpske i trenutak kada se ona brani.

Dodik je istakao da je spreman da radi i dalje zajedno sa Asocijacijom i zahvalio njenim članovima za podršku koju su mu dali.

– Ovdje su pripadnici različitih političkih partija, ali i oni koji su pokazali 1991. godine da mogu da naprave jedinstvo, što i danas čine. Oni savršeno dobro razumiji bit Republike Srpske i trenutak kada se ona brani i kada treba da se stane iza ideja i ljudi – rekao je Dodik novinarima nakon što je prisustvovao sjednici Koordinacionog odbora Asocijacije o odbrani Srpske.

On je još jednom zahvalio Asocijaciji za podršku, ističući da će nastaviti da razgovara sa njihovim predstavnicima o tome kako da poboljšaju način funkcionisanja ove organizacije.

Dodik je podsjetio da je inicijator formiranja Asocijacije „Stvaraoci Republike Srpske“ prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik i da mu je drago što je Asocijacija nastavila da funkcioniše nakon njegove smrti.

Sjednici Koordinacionog odbora Asocijacije prisustvovali su i izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, bivši predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Dragan Kalinić, načelnici opština Pale i Sokolac, Boško Jugović i Milovan Bjelica, te Božidar Vučurević.

Predsjednik Asocijacije „Stvaraoci Republike Srpske“ Stevan Medić istakao je da oni podržavaju predsjednika Dodika i njegov tim jer su uvjereni da vodi ispravnu politiku i čuva Republiku Srpsku.

– Mi smo se zakleli da ćemo ostati vjerni onima koji štite interese Republike Srpske – istakao je Medić.

Posebna sjednica održana je nakon sankcija izrečenih rukovodstvu Republike Srpske i podizanja optužnice protiv predsjednika Republike Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora „Službenog glasnika“ Srpske Miloša Lukića.

Tužilaštvo BiH podiglo je 11. avgusta optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora „Službenog glasnika“ Republike Srpske Miloša Lukića zbog neizvršavanje odluka Kristijana Šmita koju je Sud BiH vratio na uređenje i d