Dodik: U avgustu u Banjaluci 500 boksera iz Evrope

4
Foto: SRNA/Borislav Zdrinja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će Banjaluka u avgustu biti domaćin Evropskog juniorskog prevenstva na kojem bi trebalo da učestvuje 500 boksera.

– Želimo da budemo podrška svim sportistima. Raduju nas značajni rezultati naših boksera i uopšte sportista iz Republike Srpske na međunarodnom planu – rekao je novinarima Dodik na prijemu za boksere iz Srpske koji su na Evropskom prvenstvu osvojili medalje za reprezentaciju Srbije.

On je čestitao evropskoj seniorskoj šampionki Sari Ćirković i seniorskom vicešampionu Dušanu Veletiću na impozantnom uspjehu.

Dodik je rekao da će Republika Srpska podržati izgradnju sportskog centra u Zvorniku u čast naše šamionike Sare Ćirković.

– Republika Srpska mora da podržava uspješne ljude, ne samo sportiste – istakao je Dodik.

On je rekao da ga raduje činjenica da uspješni sportisti iz Republike Srpske nastupaju za reprezentaciju Srbije i da ostvaruju značajne rezultate i doprinose sportskom međunarodnom ugledu Srbije.

– Odlaze na Olimpijske igre u Pariz i želim im sve najbolje. Pratićemo njihove rezultate, biti njihova podrška, navijaćemo svim srcem za njih lično i Srbiju. Uloga sporta jeste da pronese slavu države i naroda koje predstavlja – rekao je Dodik.

On je čestitao banjalučkom Bokserskom klubu „Slavija“ za sportske uspjehe, te naglasio da je Banjaluka uvijek bila grad sporta i da su veliki sportski uspjesi proslavili ovaj grad.

Evropska seniorska šampionka u boksu Sara Ćirković rekla je da je njen fokus sada na Olimpijskim igrama, a da će nakon toga da razmišlja o daljim koracima.

Seniorski vicešampion Evrope Dušan Veletić rekao je da je mnogo vremena, truda, krvi i znoja bilo potrebno za osvajanje medalje na koju je izuzetno ponosan.

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin rekao je da je za uspjeh izuzetno važna podrška države, kao što srpski boks ima podršku predsjednika Srpske i Srbije Milorada Dodika i Aleksandra Vučića.

– Onda nije ni čudo što je Srbija poslije Rusije osvojila drugo mjesto na Evropskom prvenstvu u Beogradu, a tako će biti i ubuduće – držaćemo nivo, pokazaćemo da smo jaki i snažni i nema nazad, moramo da pobjeđujemo – istakao je Borovčanin.

Prijemu su prisustvovali i selektor ženske bokserske reprezentacije Srbije Mirko Ždralo i trener Ćirkovićeve, te generalni sekretar Evropske bokserske federacije Kiril Šekutjev.