Dodik: U januaru sastanak sa Orbanom

14
Foto: miniszterelnok.hu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je tokom susreta sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom nagoviješteno da će u januaru održati prvi sastanak kako bi analizirali do sada postignute dogovore.

Dodik je izrazio zadovoljstvo jer je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Orbanom juče u Subotici razgovarao o važnim temama, kao i o nastavku saradnje u različitim oblastima.

On je dodao da je Orbana informisao da program podrške za poljoprivrednike iz Srpske, koji je pokrenula Vlada Mađarske, teče dobro.

– Drugi krug ovog programa pokazuje bolje rezultate i veću zainteresovanost građana nego u prvom krugu i možemo biti zadovoljni – rekao je Dodik za Radio Republike Srpske.

On je dodao da je razgovarano i o drugim vidovima saradnje.

– Nagovijesitli smo i da ćemo u janaru imati prvi šestomjesečni sastanak, koji smo dogovorili da održavamo s ciljem analize realizacije postojećih, ali i uspostavljanja novih dogovora – rekao je Dodik.

On je naveo da je sa Vučićem razgovarao o ustaljenim pitanjima u vezi sa razvojem infrastrukture, a razmijenili su i mišljenja o aktuelnim pitanjima koja se odnose na trenutnu situaciju u Srbiji, gdje se očekuju izbori.

– Dogovorili smo da se sastanemo u narednim danima i o tome detaljnije pričamo – rekao je Dodik.