Dodik: U narednih pet godina dovoljno smještajnih kapaciteta za djecu

64
Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je cilj Republike Srpske da izgradi dovoljno kapaciteta za svu djecu predškolskog uzrasta, što bi trebalo da bude urađeno u narednih pet godina.

– Ovo je važan dio obrazovnog sistema, jer tu djeca dobijaju prve i najvažnije informacije zbog čega je važno da tome pristupimo na jedan organizovan i sistematski način – rekao je Dodik novinarima u Aleksandrovcu nakon otvaranja novog vrtića za 60 mališana.

On je iztrazio zadovoljstvo što je dio tima koji je radio na ovom projektu.

– Aleksandrovac ima jaku industrijsku zonu sa više zaposlenih nego stanovnika, te je pored škole logično da se izgradi ovakav vrtić – dodao je Dodik.

On je najavio da bi u ovoj godini trebalo da bude započeta izgradnja novog vrtića u Laktašima, a biće razmotreno i da se to radi i u drugim ruralnim zajednicama gdje za tim ima potrebe.

– Smatram da to treba da budu posebni, a ne integrisani objekti kroz škole ili da se adaptiraju postojeći – naglasio je Dodik.

Otvaranju je pristustvovala i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović.