Dodik učenicima drugog razreda osnovnih škola poklonio knjigu „Moja Srpska od A do Š“

6
Foto: @MiloradDodik/x

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, povodom obilježavanja školske slave – Svetog Save, poklonio je učenicima drugog razreda osnovnih škola u Republici Srpskoj knjigu „Moja Srpska od A do Š“.

– Knjiga „Moja Srpska od A do Š“ kroz grafike i tekst prilagođen djeci ovog uzrasta opisuje važne pojmove u vezi s Republikom Srpskom te u isto vrijeme pomaže da nauče ćirilicu, ali i više o svojoj otadžbini. Od danas do kraja naredne sedmice učenici drugih razreda u Srpskoj, njih oko 10.000, dobiće na poklon knjigu – napisao je Dodik na „Iksu“.

Dodik je đacima čestitao školsku slavu – Svetog Savu.

– Dragi đaci, srećan vam Savindan, neka donese mnogo novog znanja, ali prije svega radosti vama, vašim učiteljima i roditeljima, jer su oni jednako važni u vašem obrazovanju i vaspitanju – istakao je Dodik.

Dodik dodaje da je, takođe povodom početka ove školske godine, učenicima prvih razreda poklonio „Azbučicu“, vježbanku posvećenu, prije svega, učenju čitanja i pisanja, koja na 163 stranice, prema najsavremenijim pedagoškim standardima, uvodi djecu u svijet pisanja i čitanja ćirilice.