Dodik: Upućen zahtjev o premještanju Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim

43
Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je danas uputio zahtjev da na dnevni red Predsjedništva BiH bude uvršteno premještanje Ambasade BiH iz Tel Aviva i Jerusalim.

Tokom skupštinske rasprave o Memorandumu o razumijevanju između CIK-a BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme, Dodik je rekao da Memorandum ima za cilj da upravlja izbornim procesom u BiH.

On je rekao da je svojim radom Republiku Srpsku i njene institucije doveo u poziciju da se pitaju, što je vidljivo i iz današnje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Dodik je napomenuo da je bio protiv dolaska predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u BiH, za razliku od PDP-a i SDS-a koji su razmišljali suprotno.

Replicirajući poslaniku PDP-a Drašku Stanivukoviću, Dodik, koji je i lider SNSD-a, rekao je da je uvjeren da će SNSD i Igor Radojičić biti pobjednici predstojećih lokalnih izbora u Republici Srpskoj.

Dodik je istakao da će Stanivuković izgubiti izbore jer njegov protivkandidat Radojičić u ovom trenutku ima podršku 56 odsto građana Banjaluke.

– Jadna je Banjaluka koja bi Stanivukovića izabrala za gradonačelnika, čovjeka koji se zalaže da se u Banjaluci podignu biste ustaških i muslimanskih vojnika – istakao je Dodik.

Dodik je rekao da Banjaluka danas ima najveći broj zaposlenih ljudi, da je izgrađen savremeni Klinički centar i da u ovom gradu nema kapitalnog infrastrukturnog projekta koji nije riješen za vrijeme vladavine SNSD-a i gradonačelnika Radojičića.

On tvrdi da se u Banjaluci danas živo dobro i da su riješeni mnogi komunalni i infrastrukturni projekti.

– U Banjaluci je izgrađeno na hiljadu kilometara lokalnih puteva, vodovoda, riješen istočni i zapadni tranzit, te je izgrađen Administrativni centar Vlade Republike Srpske – istakao je Dodik.

On je rekao da je gradska vlast u Banjaluci u saradnji sa republičkom vlasti napravila auto-puteve, te učinila da se obnove skoro sve škole, obdaništa i izgrade seoski vodovodi.