Dodik uručio ukaze o odlikovanju Jokiću, Bogdanoviću, Pešiću i Daniloviću

21
Foto: Borislav Zdrinja/RTRS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je ukaze o odlikovanju, za vrhunska dostignuća u oblasti košarkaškog sporta koja doprinose opštem napretku, afirmaciji i promociji istog u Republici Srbiji i Republici Srpskoj, Nikoli Jokiću, Bogdanu Bogdanoviću, Svetislavu Pešiću i Predragu Daniloviću.

Dodik je uručio i ukaz Ordena zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem odlikovao Nikoli Jokiću, košarkašu Denver Nagetsa, prvom Srbinu proglašenom za najkorisnijeg igrača NBA lige, trostrukom osvajaču nagrade za najboljeg košarkaša najjače košarkaške lige na svijetu, i Bogdanu Bogdanoviću, košarkašu Atlanta Hoksa, koji od 2017. godine nastupa u košarkaškoj NBA ligi, trostrukom osvajaču nagrade za najboljeg košarkaša u Srbiji i kapitenu Košarkaške reprezentacije Srbije.

Ordenom Njegoša I reda Dodik je odlikovao Košarkaški savez Srbije, Svetislava Pešića, košarkaša, trenera i selektora Košarkaške reprezentacije Srbije, i Predraga Danilovića, košarkaša i predsjednika Košarkaškog saveza Srbije.